Thriller”, desemnat cel mai influent videoclip din istoria muzicii pop

Videoclipul piesei „Thriller”, interpretata de Michael Jackson, a fost votat cel mai influent clip din istoria muzicii pop, potrivit rezultatelor unui sondaj organizat pe platforma online MySpace, informeaza Reuters.

La sondajul organizat de MySpace au participat peste 1.000 de fani, care au avut de ales dintr-o lista cu 20 de videoclipuri selectionate de critici din industria muzicala.

Videoclipul piesei „Thriller”, despre care se spune ca a desfiintat granitele dintre muzica si cinema, a obtinut 15,2% din totalul voturilor exprimate.

Pe pozitia a doua s-a situat videoclipul piesei „Here It Goes Again”, un hit din 2006 al grupului OK Go, care a obtinut 11,7% din voturi. Podiumul a fost completat de videoclipul cantecului „Baby One More Time”, lansat in 1998 de cantareata americana Britney Spears, care a intrunit 11,2% din voturi.

Topul 10 al celor mai influente videoclipuri din istoria muzicii pop a fost completat de videoclipurile pieselor „Take On Me” (A-Ha – 8,6%), „Hurt” (Johnny Cash – 7,6%), „Bohemian Rhapsody” (Queen – 5,6%), „Around the World” (Daft Punk – 5,4%), „Weapon of Choice” (Fatboy Slim – 4%), „Sledgehammer” (Peter Gabriel – 3,7) si „Sabotage” (Beastie Boys – 3,5%).

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: